Kam na výlet na Šumavě? Nejkrásnější výlet do přírody - Jednoduchý jednodenní výlet z Modravy a Filipovo Hutě na Březník

 TIP NA ODPOČINKOVÝ VÝLET NÁDHERNOU ŠUMAVSKOU PŘÍRODOU


Všichni již asi víte, že oblast Modravy je na Šumavě mou nejzamilovanější. Zdejší pláňě s pasoucími se stády ovcí či krav, šumějící potoky nebo dechberoucí slaťě mají výrazné místo v mém srdci.

A dnes vám přinášim tip na výlet, díky kterému se projdete právě mou zamilovanou krajinou začínající ve Filipově Huti a táhnoucí se k Březníku do Modravy a zpět.

TRASA:

FILIPOVA HUŤ (nepracené parkoviště za pensionem Korýtko) - BŘEZNÍK (na Březník se z F.H. dostanete po žluté trase začínající za autobusovou zasávkou, kousek před Březníkem se cesta automaticky napojí na modrou turistickou trasu jdoucí podél Modravského potoka) - MODRAVA (Až se na Březníku dostatečně pokocháte, vydejte se směrem nahoru k Informačnímu centru, odtud vede zelená turistická trasa přes Cikánskou slať (ta není vhodná pro cyklisty!) do Modravy  - vyjdete kousek od startu oné modré trustické trasy vedoucí podél Modravského potoka, ta je v létě využívána předevím cyklisty a v zimě zde vede běžkařská trasa) - FILIPOVA HUŤ (Z Modravy do F.H. jdětě po zelené naučné stezce (NS Modrava-Filipova Huť) podél Filipohuťského potoka.

Na závěr celé trasy půjdete pávě mým nejmilovanějším údolíčkem, kde se vám naskytnou pohledy na okolní pastviny, osiřelé stromy nebo šumavské roubenky, ve kterých by chtěl nějakou tu dobu strávit každý. Obzvláště teď na podzim je scenérie nádherná, takž foťáky s sebou.


TRASA VE ZKRATCE - Po žluné z Filipovo Huti (start za autobusovou zastávkpu), následně se těsně před Březníkem napojíte na modrou, z Březníku po zelené až do Modravy. Zpět do Filipovo Huti doporučuji jít podél Filipohuťského potoka (Naučná stezka).


PS. kousek nad parkovištěm ve Filiopovo Huti se můžete jít seznámi s místním stádem koní.

Kam dál? Filipova Huť může být výchozím bodem výletu do Horské Kvildy nebo Antýglu (Povydří) či Modravy a výletů z ní, např. TOHOTO


PODÍVEJTE SE NA PÁR FOTOGRAFIÍ BEZ JAKÉHOKOLI FILTRU NEBO ÚPRAVY, ANEB STAY REAL. JELIKOŽ PŘÍRODA FILTR NEPTOŘEBUJE!


Více informací a tipů můžete nalézt i na mém Instagramu tynka_kubesu nebo cestujbykiki!!

Šumavský bucket list je k dispozici TADY





Tak hurá na výet do přírody!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE NA PAGU - KAM DO CHORVATSKA - OSTROV PAG

Kam do Chorvatska - ostrov Krk - nejhezčí pláže na chorvatském Krku

Tajná vyhlídka naproti hradu Dívčí kámen - Výlet na zříceninu hradu Dívčí kámen - Tipy na výlety Jižní Čechy a okolí