Kam na výlet s dětmi - Tip na jednodenní výlet na Šumavu (nejen) s dětmi - Výlet Povydří

KAM NA ŠUMAVĚ - NS POVYDŘÍ A VLČÍ VÝBĚH SRNÍ


Nenáročný výlet na Šumavě, který zvládne opravdu každý.

Dnes pro vás mám tip na krásný jednodenní výlet, který si užijí i ti nejmenší.

Jedná se o nenáročnou trasu podél řeky Vydry na Šumavě - NS Povydří a pěší okruh do Srní, kde navštívíte známý Vlčí výběh. Letos tam můžete zahlédnout i malá vlčata!

Trasa výletu: nenáročná naučná stezka vede z Antýglu k Čeňkově pile - jedná se o červenou trasu. Ze začátku trasy je mnohdy krásný přístup Vydře, ta v těchto místech není řekou ale spíše potokem s obřími plochými balvany. Cestou se vám tedy naskytne nemálo dechberoucích výhledů!

Na konci NS se můžete občerstvi a odpočinou si u Čeňkovy pily. Nazpět doporučuji jít stejnou stezkou, ještě jedou se pokocháte krásnými výhledy v okolí Vydry a u Klostermannova mostu se dáte po žluté. Tzn., že se již nebudete držet NS Povydří ale přejdete přes most, zde budete pokračovat chvíli do kopce, a pak po převážně po rovince, až k Vlčímu výběhu Sní.

Zpět do Antýglu, kde je parkoviště, se od Vlčího výběhu dostanete například po Klostermannově NS, která je na místě značená, narazíte na ní kousek zpět před odbočkou na Vlčí výběh. Nic z uvedeného rozhodně nemůžete minout.

Další důležité informace s fotkami, popisem trasy a mapkou naleznete na Instagramu Cestuj by kiki ZDE !

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE NA PAGU - KAM DO CHORVATSKA - OSTROV PAG

Kam do Chorvatska - ostrov Krk - nejhezčí pláže na chorvatském Krku

Tajná vyhlídka naproti hradu Dívčí kámen - Výlet na zříceninu hradu Dívčí kámen - Tipy na výlety Jižní Čechy a okolí