CO NAVŠTÍVIT V MILÁNU?

Jeden den v Milánu.



Doprava: metro, tramvaje, autobusy, auta. My jsem nevyužili ani jedno, a to díky krásnému počasí, krajní nesrozumitelnosti metra a také tomu, že jsem měli vše celkem kousek pěšky a já osobně preferuji se procházet a sledovat ten život kolem.

Přítele na chození pěšky zase bavilo pozorování všech těch promáčklin a škrábanců na zdejších autech.
No jo Italové jsou řidiči na pohodu, a banality jako lehké ťukance či škrábance je netrápí.

Ubytování: byli jsme ubytování v Hostelu Lovely House, který se nachází cca 5 km od centra města, je to krásná procházka kolem historických kostýlků, pekáren, obchůdků atd.
Lovely House má sdílenou koupelnu na patros tím, že na jednom patře se nachází dva pokoje. Tudíž to není nic hrozného. Pokoje jsou pěkné, čisté a útulné. Wifi je zdarma a rychlá.
Jedinými dvěma minusy (alespoň pro mne) je zdejší smrádek. Nevím, zda to byla zatuchlina, nebo jídlo, které si majitelé vařili a pro mě osobně to byl nesnesitelný smrad na chodbě a dole u "check inu". Přítel necítil nic.
Druhým mínusem je okno. V našem pokoji bylo jedno střešní okno, které moc nedoléhalo a proto tam byl z venku slyšet velký ruch.
Nakonec bych řekla, že zdi jsou tam snad z papíru, slyšíte snad i uprdnutí :D. Ne, to přeháním, ovšem ti, co jsou citlivější na hluk to nebudou mít jednoduché.
Za ty peníze jsem ale velmi spokojená. Cena za dvě osoby na 5 dní byla 4500 Kč, s tím že celý výlet nás na jednu osobu vyšel právě okolo těch 4500 Kč (zahrnující: ubytování, letenky, parkování na letišti, jídlo, lístky na autobus směr Verona a zpět, Janov a zpět, na letiště a z Bergama do Milána, plus suvenýry, což je krása).

Ceny se v Itálii pohybují na podobné hladině jako u nás (v některých případech).
Restaurace jsou dražší, co si budeme povídat. Potraviny v marketech jsou podobné ceny jako potraviny u nás. Tip najdete ve fotoreportu.
Za oblečení a vstupy na památky si samozřejmě připlatíte.
Pokud jste velkým milovníkem historie doporučuji Milano Card, kde máte zvýhodněné či zdarma vstupy.
Ale pozor! Duomo di Milano do karty nepatří.! A sleva do muzea Leonarda DaVinci je 25% z 7,5 eura. Většina kostelů má vstup zdarma, proto sami zvažte, zda se vám to vyplatí.

Miláno, město Leonarda da Vinciho, módních nadšenců, dobrého jídla, zmrzliny a také překrásné architektury.

Dnešní bucket list Vás zavede do těch nejznámějších míst v Miláně, které nesmíte minout, ale také do odlehlých romantických zákoutí, opředených historií.

Bucket list je seřazen co nejefektivněji, aby se dal projít během jednoho dne. Pokud však chcete při svém cestování a poznávání Milána více klidu, doporučuji si na Miláno vyhradit dva celé dny.

Tak vzhůru do Itálie.!

BUCKET LIST STAHUJTE V PDF ZDE

Dalsí inspiraci naleznete na Instagramu Cestuj by kiki ZDE, sfé fotografie nezapomeňte sdílet pod #cestujbykiki

CO NEVYNECHAT PŘI NÁVŠTĚVĚ MILÁNA:



ARCO DELLA PACE - naše první zastávka, okolo hodinky (ani ne) lehké chůze od Lovely houseu.


PARK SEMPIONE

CASTELO SFORZESCO

GALERIE VIKTORA EMANUELA II.


DUOMO DI MILANO - KATEDRÁLA NAROZENÍ PANNY MARIE
uvnitř jsme bohužel nebyly, díky velké frontě, ceně ale i tomu, že tam bylo opravdu narváno všude (což já nemám ráda) a černoši, kteří vás neustále obtěžují a vnucují různé věci (jeden náramek z bavlnky za 10 euro atd.), docela agresivně mi opravdu zkazili dojem z Duoma i hradu (viz. výše).
Pokud chcete Duomo navštívit, doporučuji koupit lístek doma přes internet. Pozor! Sleva Milano card se na Duomo nevztahuje.


BASILICA DI SANTS´AMBROGIO
Moje nejoblíbenější zastávka, krásná bazilika (vstup zdarma) a vykopávky.


MUZEUM LEONARDA DA VINCI (MUSO NAZIONALE DELLA SCIENZA)
Výstava Leonardových objevů.

COLONNE DI SAN LORENZO

ANTICA PORTA TICINESE

NAVIGLIO GRANDE - Benátky v Miláně? Plus úžasné kavárny.

SANTUARIO DI SANTA MARIA DEI MIRACOLI PRESSO SAN CELSO

PALAZZO DUGNANI

INDRO MONTANELLI PARK (U PŘÍRODOVĚDNÉHO MUZEA) - přes něj k Porta Nuova a Moderní čtvrti

PIAZZA DAE AULENTI


V Miláne jsou samozřejmě desítky další nádherných míst, na které narazíte na každém rohu a to i cestou na již zmíněné památky.
Pokud máte na Milán více dní než jeden, jako my, tak si toho nenakládejte tolik. Zastavujte se k kavárnách, kostelech a užívejte si tu cestovatelskou atmosféru.
Jen pozor, aby ve vámi vybrané restauraci neměli zrovna zavřeno :D. Nám se to stalo dvakrát, Italové mají hold zvláštní pracovní dobu.

Další fotky toulkami Milánem:

Bistro Farini - doporučuji, pizza dobrá, ale chlebík s rukolou, baby špenátem, parmskou šunkou, cherry rajčaty a rozteklým taveným sýrem (nebo co to bylo) za dvě éčka je to paráda a skvěle zažene hlad, káva 1,5 eura. Pizza, kterou si fotil přítel vyšla na 4 eura!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE NA PAGU - KAM DO CHORVATSKA - OSTROV PAG

Kam do Chorvatska - ostrov Krk - nejhezčí pláže na chorvatském Krku

Tajná vyhlídka naproti hradu Dívčí kámen - Výlet na zříceninu hradu Dívčí kámen - Tipy na výlety Jižní Čechy a okolí